Der er en grund til, at diarré også kaldes rejsemave. I nogle dele af verden er maden meget anderledes end den, vi er vant til, og det kan vores maver ikke altid håndtere. Derudover er der også nogle dele af verden, som ikke har helt samme hygiejne omkring madlavning, som vi har, hvilket også kan bidrage til mildest talt urolige danske maver.

Diarré er i sig selv ikke en rar ting at være offer for, men diarré kan også føre til hæmorider. Der kan altså være lidt mere langsigtede konsekvenser ved diarré, hvis det udvikler sig til hæmorider, så man også bliver ramt, efter man er kommet hjem fra ferien.

Risikoen for hæmorider er endnu en grund til, at man gør klogt i at forsøge at dæmme op for diarréen. Selvfølgelig ud over ubehaget ved diarré, som er ubehageligt nok i sig selv.

Klassisk rejsetip – tag Imodium med

Mærker bliver oftere og oftere synonyme med deres funktion, og et mærke som er på den vej er Imodium. Selvom Imodium jo er et mærke, som dækker over medikamenter, der netop hjælpe mod diarré, er det ikke det eneste produkt på markedet.

Det er ligesom Jacuzzi, som teknisk set bare er et mærke, men som er blevet synonymt med spabad. Nogle virksomheder er gode til branding.

Derfor behøver det ikke nødvendigvis være Imodium, man tager med på rejsen mod diarré, men det står naturligvis en selv frit for at vælge. Hovedsagen er, at hvis man oplever akut diarré på ferien, er det en rigtig god ting at have med i bagagen, når uheldet er ude.

Ikke nok med at det kan være med til at gøre ferien bedre, hvis nogen rammes af diarré, det kan altså også hjælpe forebyggende på nogle gener, der kan komme efterfølgende i form af hæmorider.

For meget stress omkring anus er skidt

Diarré kan vare grundet stress

Vi har skrevet om årsagerne til Diarré lidt nærmere her, men overordnet kan det siges, at hæmorider kan tilskrives stress omkring anus og endetarmen. Det kan komme på mange måder, som at sidde for længe og presse for hårdt, når du er på toilettet, men også diarré.

Hæmorider er en form for åreknuder, som kan opstå, fordi der er meget belastning omkring anus, og det er det ikke helt designet til. Man bør også holde lidt øje med sin afføring fra tid til anden, fordi en konsekvens hård eller meget hyppig afføring også stresser området.

Diarré er selvfølgelig en ekstraordinær situation, og der er ikke garanti for, at en enkelt gang diarré automatisk giver hæmorider. Faktisk skal der nok oftest flere tynde afføringer til, inden hæmoriderne kommer, og derfor kan Imodium altså også hjælpe.

En måske overset mulig grund til hæmorider er stillesiddende arbejde. Man kan godt tænke, at det da ikke stresser endetarmen og rektum, men det kan det faktisk godt. Tænk over den stilling, du sidder i – den er ikke langt fra stillingen på toilettet.

Med andre ord har vi advaret mod at sidde for længe på toilettet, men man bruger raskt væk 6-7 timer om dagen i siddende position på et kontor, og det kan godt være belastende og potentielt føre til hæmorider.