Hæmorider kan være ret så smertefuldt på trods af, at de er godartede. De er generende, og medfører i langt de fleste tilfælde både svie, kløe og blødning. Der findes fire forskellige sværhedsgrader, når det kommer til hæmorider. I nogle tilfælde sidder de indvendigt, og giver blødning, mens de i andre tilfælde hænger udenfor endetarmsåbningen, og kan danne sår.

Uanset hvilken sværhedsgrad hæmorider befinder sig, går de som regel i sig selv igen efter nogen tid. Når hæmoriderne er der, kan det dog være svært blot at vente på, at de går væk, og derfor søger rigtig mange behandling for hæmoriderne.

Det er i mange tilfælde sværhedsgraden, der dikterer hvilken type behandling, man skal have. Er sværhedsgraden mild kan smerten lindres med stikpiller, hæmoridesalve eller cremer som for eksempel AC3 Comfort Gel. Hvis sværhedsgraden er høj, kan det være nødvendigt at operere hæmoriderne væk.

Stikpiller mod hæmorider

Stikpiller-mod-hæmoriderEt værktøj mod hæmorider er stikpiller. Stikpillerne indføres direkte i endetarmen, og behandler hæmorider, revner og kløe i og ved endetarmen.

Proctosedyl er et eksempel på en stikpille mod hæmorider. Midler fås både som salve og som stikpille, og fungerer enormt effektivt ved ubehag i endetarmen, som er forårsaget af hæmorider.

Lægemidlet kan ikke fås i håndkøb, og kræver derfor en recept fra din læge. Proctosedyl indeholder aktive ingredienser som cinchocain, hydrochlorid og hydrocortison. De aktive ingredienser kombineret nedsætter eventuel hævelse, og lindrer samtidig de smerter og irritation, der ofte forekommer i forbindelse med hæmorider.

Lægmidlet har enkelte bivirkninger, og kan for eksempel fremkalde en brændende fornemmelse. Derudover kan man i nogle tilfælde opleve, at huden reagerer ved udslæt eller allergiske reaktioner. Disse er dog mindre almindelige bivirkninger.

AC3 Comfort Gel

Dette værktøj kan hjælpe dig til både at forebygge og behandler gener i og omkring endetarmen. Gelen indeholder bioaktivt Aloe-skum, som blandt andet er med til at lindrer hæmorider og symptomerne deraf.

AC3 Comfort Gel indeholder desuden planteekstrakt, som er med til at neutralisere de skadelige bakterier, der skaber generne, og hjælper dermed også helingsprocessen på vej. Gelen har desuden en god og lettende effekt, der gør det mindre smertefuldt og ubehageligt at være på toilettet.

Gelen er parfumefri, og indeholder ingen animalske tilsætningsstoffer. Den er naturlig, idet den er udvundet af planten Aloe Barbadenisis.

Toiletvaner

ToiletvanerPå trods af at gode toiletvaner hverken er en creme eller et lægemiddel, så er det faktisk et rigtig godt våben mod hæmorider. Dårlige vaner i forbindelse med toiletbesøg kan nemlig være en af årsagerne til hæmorider.

Det kan være, at du holder dig for længe, før du går på toilettet. Det kan også være, at dine toiletbesøg er for ofte, så du tvinger dig selv til at have afføring. Begge dele er dårlige toiletvaner. Vi mennesker har en naturlig refleks, når det kommer til vores afføring. Hvis alt fungerer som det skal, bør vi nemlig altid kunne have afføring – uden at presse unaturligt meget. Hvis du ikke kan det, kan det være, at du har forstoppelse, og det kan forårsage hæmorider.

Hvis toiletbesøgene er for få, og man alt for ofte holder sig for længe. På den måde bliver hele toilet- og afføringsmønsteret kunstigt, og så forsvinder vores naturlige refleks. Det er derfor vigtigt, at man sørger for at holde sine toiletbesøg helt naturligt – for når man skal, så skal man.