Hæmorider er ikke noget, man taler højt om, hvis man er så uheldig, at man er blevet indehaver af sådan en størrelse. Det er generelt tabubelagt at tale om sygdomme og problemer i det intime område, og derfor kan det også være pinligt for nogle at tale om, at de har hæmorider.

Det kan dog være mere eller mindre nødvendigt at nævne, at der er noget galt, hvis man til hverdag omgås andre mennesker. Hæmorider kan nemlig gøre det smertefuldt eksempelvis at sidde på en almindelige kontorstol. Derfor kan det være svært at skjule over for dine kollegaer, at der er noget galt, hvis du pludselig står op hele dagen.

Her er det naturligvis op til dig selv, om du vælger at fortæller dem, at det er hæmorider der driller, eller om du vil fortælle en lille hvid løgn. Uanset hvad kan hæmorider være pinlige, hvad end du prøver at skjule dem eller ej.

Undgå flere pinligheder ved at handle online

En ting er, at skulle fortælle venner og kollegaer om dit problem. Et andet er, at skulle fortælle det til en helt fremmed. Særligt hvis du ender i en situation, hvor andre mennesker, du heller ikke kender, kan risikere at høre, at du døjer med hæmorider.

Derfor kan det være en løsning at skifte det klassiske apotek ud med et online apotek. Der kan være flere årsager til, at dette kan være en mere komfortabel løsning for dig.

Blandt fordelene ved at vælge et online apotek er:

  • Der er fuld diskretion. Du slipper simpelthen for at skulle sige højt, at du har hæmorider. Derudover er det kun dig, der sidder i lokalet.
  • Du kan handle hjemmefra og sparer dermed det eventuelle ubehag der måtte være forbundet med fysisk bevægelse.
  • Du undgår at stå i kø, men kommer i stedet direkte til kassen, når du har fundet det produkt, du skal bruge.
  • Du er uafhængig af åbningstider, men kan handle hele døgnet rundt.
  • Du får medicinen leveret direkte til din dør, og behøver derfor ikke ud ad døren for at hente den.

Hæmorider kan skyldes mange ting

Gå på toilettet, når du føler trang til detDer kan være mange årsager til, at hæmorider opstår. Når man kender nogle af de potentielle farer, er det også nemmere at forebygge dem. Derfor vil vi nu se nærmere på nogle af de ting, der forsage hæmorider.

Først er det værd at kigge på dine toiletvaner. Generelt kan man sige, at toiletbesøg bør være jævnlige og naturlige. I det ligger, at kroppen fortæller dig, hvornår den har behov for, at du går på toilettet. Hvis du forsøger at holde dig ofte, eller hvis du modsat forsøger at tvinge din afføring frem, kan det give hæmorider. Derfor er det vigtigt, at du holder din afføring så naturlig som mulig.

Derudover er det ikke usædvanligt, at gravide kvinder får hæmorider. Det skyldes, at livmoderen vokser, hvilket øges presset på blodkarrene ved endetarmen, hvilket kan give hæmorider.

Diarre kan desuden være noget, der fremprovokerer hæmorider. Derfor kan det være en god ide at tænke sig om en ekstra gang, før man kaster sig over den helt stærke chiliret, når man er ude at rejse. Derudover kan det også være en ide at holde igen med eksempelvis kaffen, hvis du har ustabil mave.