Hæmorider er ganske normale, og de fleste mennesker kommer til at opleve symptomerne på hæmorider på et eller andet tidspunkt i sit liv. Der kan også være mange grunde til, at man bliver ramt af hæmorider, og derfor er der mange måder at gardere sig mod dem.

En af dem er at sikre sig, at ens fordøjelse arbejder på en god måde. Nogle af de ting, der kan være med til at fremkalde hæmorider, handler nemlig om fordøjelsen.

Med en fornuftig kost og en god fordøjelse kan man nemlig arbejde med flere af de ting, der er med til at fremkalde hæmorider. Derfor er netop fordøjelsen et sted, der er godt at sætte ind, hvis man gerne vil gøre noget ved, at man ofte får hæmorider.

Giv fordøjelsen et løft med Husk

For at få en god fordøjelse, har man altid skullet have mange fibre. Det er fordi, fibre er svære for maven at fordøje, og fibrene er med til at give maven en stabilitet, som er godt for hele fordøjelsessystemet og tarmene især.

Hvis man ikke ønsker at omlægge sin kost fuldstændigt, kan man med fordel benytte sig af et produkt som Husk. Husk er lavet af frøskaller fra planten Psyllium og består af 85 procent fibre, og her kan man altså få suppleret sin normale kost med netop de fibre, der kan gavne.

Husk fås som både kapsler og som pulver, så der er flere måder, man kan få disse ekstra fibre på. Kapsler tages som man tager så mange andre former for piller og tabletter, mens pulveret kan røres op i væske og drikkes eller drysses over sådan noget som yoghurt.

Fibre kan hjælpe på både kroppen og toiletvanen

Sund tarm

Får man omlagt sin kost til at indeholde flere fibre, eller supplerer man sin kost med Husk eller lignende produkter, kan der være gavnlige effekter på flere fronter. Godt nok hænger det hele lidt sammen, men fibre kan virke på flere fronter.

Når fibre når ned til fordøjelsessystemet, opsuger de en masse væske, og det er godt for fordøjelsen. Hvis man har tendens til en tynd afføring, kan fibrene holde på væsken og lade tarmene trække mere næring ud af afføringen, men Husk og andre fibre hjælper også på hård mave og potentielt forstoppelse.

Fibrene bliver nemlig til en gel, som er med til at smøre tarmvæggene, når de optager væske, og på den måde er de med til at gøre det lettere for hård afføring at passere gennem systemet.

Når man får en mere normal og optimal afføring, vil man også kunne skære ned på nogle af de dårlige toiletvaner, man kan tillægge sig.

Det er nemlig en dårlig ide at sidde meget længe på toilettet, selvom det lidt er en ting for især mange mænd, og det er også en dårlig ide at presse meget hård for at få afføringen ud, hvis man gerne vil undgå hæmorider.

Derfor kan fibre i kosten gennem de fødevarer, man spiser, eller ved et tilskud som Husk være med til at give en bedre toiletoplevelse. Både i forhold til det, der sker i kroppen, og den effekt, det har på ens ageren omkring det.