Hæmorider er og bliver et tabubelagt emne, som de færreste af os har lyst til at snakke åbent om med andre. Men én ting er at have en hæmoride – en helt anden er at hente sin hæmoridecreme på apoteket. Hører man til dem, der jævnligt støder ind i venner og bekendte, hver gang man går uden for sin dør, er det ikke just utænkeligt, at det også kan ske på apoteket – bedst som man er ved at indløse sin recept fra lægen.

”Har du prøvet at bruge Hæmorex før? Ellers kan jeg lige forklare dig det…” er ikke det, man har lyst til at høre, samtidig med at man får øje på en gammel skolekammerat, ekskæreste eller chef, når den venlige farmaceut prøver at gøre det okay at have hæmorider ved at behandle det som p-piller eller andre almene lægemidler.

Heldigvis findes der et rigtig godt alternativ til mødet med hele apoteket – nemlig det online apotek.

Spring køen over – og andre fordele ved at handle online

Generelt er der mange fordele ved at handle online, og det er ikke bare, når det gælder apoteksvarer. Sko, tøj, brugskunst, bøger og elektronik er bare nogle af de ting, der bliver shoppet mest efter på internettet. Ofte er mange af disse varer også lidt billigere end i de fysiske butikker.

Fordele ved at shoppe online:

  • Ofte billigere varer
  • Større udvalg
  • God mulighed for at sammenligne varer og undersøge udvalget
  • Ingen kø
  • Bliver leveret lige til døren eller et posthus i nærheden – ofte i butikker, hvor man alligevel handler dagligvarer
  • Har åbent hele døgnet rundt

Disse fordele gælder alle for såvel traditionel shopping som for apotekervarer.

Vær opmærksomhed på bedragere

Selvom internethandel ikke er noget nyt begreb, findes der stadig meget svindel på nettet, og hvor man førhen har haft nogle tydelige pejlemærker at gå efter, er svindlen i dag blevet betydeligt mere gennemtænkt og svær at gennemskue. Derfor falder mange forsat for svindel og bliver snydt for både penge og dankortoplysninger.

Efter det er blevet muligt at få tilladelse til at forhandle lægemidler online, herunder også receptpligtig medicin, har svindlerne også opdaget dette marked. Derfor skal man også have sin fornuft med sig og være på vagt, når man handler medicin online.

Et apotek online forhandler de samme varer som et fysisk apotek, og dertil kommer et ofte større udvalg af de ikke-lægelige produkter. For at gøre det nemmere at gennemskue, om det firma, man har fundet, er reelt, har EU naturligvis lavet en mærkningsordning.

Kig efter mærkerne

EU-mærket er et mærke, som gives til hjemmesider, der sælger medicin, når de har fået EU’s godkendelse. Et af kriterierne er, at hjemmesiden overholder det pågældende lands lovgivning. Fordelen herved er, at den danske lovgivning på området er meget stram, så både patientsikkerhed og den medicinske kvalitet er i orden, når man handler hos et online apotek, der har tilegnet sig dette stempel.

Derudover kan man kigge e-mærket eller e-handelsmærket, som er et mærke, der gives til webshops, der ligeledes har styr på deres sager. På hjemmesiden skal fx virksomhedens adresse være synlig, og betalingsvejen skal være sikker.